آفتاب

کینه‌توزی سلامت روان را به مخاطره می‌اندازد

کینه‌توزی سلامت روان را به مخاطره می‌اندازد

یک روانشناس بالینی با تأکید بر لزوم خودمراقبتی در زمینه سلامت روان گفت: درد و رنج موجب بالندگی می‌شود و افرادی که کینه‌توز هستند، حرمت یکدیگر را حفظ نمی‌کنند و به جای حال در گذشته و آینده زندگی می‌کنند سلامت روان خود را به خطر می‌اندازند.

شهرام ریاحی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، با بیان این مطلب که خودمراقبتی به عنوان یکی از ارکان مهم رشد و توسعه شناخته می‌شود اظهار داشت: ما در زمینه خود مراقبتی با مشکلاتی مواجه هستیم که یکی از آنها مربوط به مراجعه به روانشناس و مشاور است. هرچند این رویه در حال حاضر نسبت به دو دهه گذشته بهتر شده است اما هنوز هم برخی افراد از مراجعه به متخصصان حوزه بهداشت روان اجتناب می‌کنند که مهمترین دلیل آن ترس از برچسب خوردن است.

وی افزود: اکنون آموزش ما نسبت به گذشته بهتر شده است و کارگاه‌های متنوع با موضوع‌های مدیریت استرس، تنظیم خلق، ارتباط مؤثر، حل مسئله و ... در مراکز مختلف در حال اجرا است.

*رشد و بالندگی در سایه درد و رنج اتفاق می‌افتد

این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: یکی از مهمترین اقدامات در زمینه مراقبت روانی آموزش در خصوص مدیریت استرس است. افراد باید بدانند درد و رنج در زندگی وجود دارد و اگر درد و رنج نباشد رشد و بالندگی به وجود نمی‌آید. بنابراین نباید از آنها فرار کنیم.

*کینه‌ها را دور بریزیم

این روانشناس بالینی تصریح کرد: ما با خود افکار و تجربیات منفی را حمل می‌کنیم و این بر رفتار ما تأثیر می‌گذارد باید خود و دیگران را ببخشیم و با این بخشش است که سبک‌بال می‌شویم هر چند این رفتار آسان نیست اما با تمرین می‌توان آن را درونی کرد.

وی تأکید کرد: حفظ حرمت انسان‌ها نقش مؤثری در زمینه خودمراقبتی و کاهش ابتلا به آسیب‌های روانی دارد که در این راستا نقش حاکمیت و فرهنگ‌سازی در این خصوص مؤثر است.

*در حال زندگی کنیم

این متخصص حوزه بهداشت روان زندگی در حال را یکی از مهمترین عوامل سلامت روان برشمرد و اظهار داشت: انسان‌ها باید از گذشته درس بگیرند و نگاهی به آینده داشته باشند، گذشته‌ها گذشته و آینده نیز هنوز نیامده است بنابراین افسوس گذشته و نگرانی آینده می‌تواند سلامت روان را به مخاطره بیندازد.

وی ادامه داد: افراد باید به خدا توکل کرده و در اکنون و اینجا زندگی کنند.

ریاحی خاطرنشان کرد: زندگی در گذشته فرد را دچار احساس گناه و افسردگی می‌کند چرا که برخی از افراد می‌پندارند که فرصت‌های زیادی را در گذشته از دست داده‌اند همچنین زندگی در آینده موجب نگرانی و اضطراب می‌شود زیرا آینده مبهم است و انسان‌ها معمولاً در برابر موقعیت‌های مبهم دچار ترس، نگرانی و اضطراب می‌شوند.
کد N602081

وبگردی